
خنو خال سیاه یا عروس ناخدا
17 مهر, 1404
سفره ماهی شلاقی یا دم گزنده
17 مهر, 1404نام علمی : Pinjalo pinjalo
خانواده : Lutjanidae
حداکثر اندازه : ۸۰ سانتیمتر
تغذیه : ماهی های کوچک و موجودات کف زی
زیستگاه : خلیج فارس و دریای عمان
دما : ۲۲ تا ۲۸ درجه سانتیگراد
شوری آب : ۱.۰۲۰ تا ۱.۰۲۵
اسیدیته آب : ۸.۱ تا ۸.۴
سختی آب : ۸ تا ۱۲
طول عمر : ۸ تا ۱۲ سال
ماهی های سرخو در ایران، تا کنون، 33 گونه مختلف، در خلیج فارس و دریای عمان قرار گرفته اند. این گونه ها در هشت سرده (جنس) طبقه بندی می شوند. ماهی سرخو، از ماهی های پرطرفدار و خوشمزه ای است که باعث محبوبیت آن ها برای صید شده است.
ماهی سرخو معروف به اسنپرقرمز یکی از شکارچیان برتر در خلیج مکزیک محسوب می شود. آنها همچنین در سواحل شرقی قاره آمریکا زندگی می کنند. زیستگاه آن متعلق به آبهای کم عمق ساحلی با بستر گلی یا شنی بوده و در مناطق جنگل های حرّا، همچنین تا عمق 80 متری هم دیده می شود. تغذیه آنها از بی مهرگان کفزی و ماهیها صورت می گیرد.
ماهی سرخو یکی از ماهیهای محبوب و پرمصرف در سراسر جهان است که به دلیل رنگ قرمز جذاب و گوشت لذیذ خود شهرت دارد. این ماهی جنوب میتواند تا 20 سال عمر کند و به طولی بالغ بر 1 متر برسد. ماهی سرخو به دلیل زیست در آبهای گرمسیری و نیمهگرمسیری، اغلب در مناطق کارائیب، خلیج مکزیک و سواحل جنوب شرقی ایالات متحده یافت میشود. این ماهی نه تنها به عنوان یک منبع غذایی غنی از پروتئین و اسیدهای چرب امگا-3 شناخته میشود، بلکه به دلیل توانایی خود در بهبود سلامت قلب و عروق، تقویت سیستم ایمنی و بهبود عملکرد مغز نیز مورد توجه است. ماهی سرخو همچنین در بسیاری از فرهنگها به عنوان یک غذای لوکس و پرطرفدار محسوب میشود





